Malzemeler:
1 litre tavuk suyu
4 su bardağı haşlanıp püre haline getirilmiş bal kabağı
1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 adet orta boy ince kıyılmış kuru soğan
Yarım silme çay kaşığı kekik
1 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çay bardağı taze lor
1 çay kaşığı tane karabiber
1 silme çay kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:
1. Uygun bir tencereye tavuk suyunu, tuzu, bal kabağı püresini, doğranmış kuru soğanı, kekiği, tane karabiberi ve ince kıyılmış sarımsağı koyarak yaklaşık yarım saat boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.
2. Pişirdiğiniz karışımı blenderda pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Karışımı tekrar ocağa alın, lor peynirini ilave ederek 5 dakika kadar pişirmeye devam edin.
4. Doğranmış taze maydanoz ilavesiyle servis edin.
Not:
Balkabağından çorba mı olur demeyin. İçerdiği lif ile bağırsak dostu bakterilerinizi besleyeceksiniz. Ben servis ederken üzerine bir tatlı kaşığı kabak çekirdeği de ekliyorum.