Karnabahar Pizza

by erkan

Malzemeler:

1 adet küçük boy karnabahar

1 adet yumurta

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım silme çay kaşığı deniz tuzu

Yarım silme çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı baharat karışımı (arzuya göre; kekik, tatlı kırmız

Domates sosu için:

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı ılık su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

200 gram mozarrela veya taze kaşar peyniri

1 adet orta boy domates

4 adet orra boy mantar

1 adet orta boy yeşil kabak

1 adet orta boy kırmızı biber

Yapılışı:

1. Karnabaharı ayıklayın, yıkayın ve mutfak robotunda kum haline getirin. Kaynar su dolu bir tencerede kısa süre haşlayın.

2. Bir kevgire alın, üzerine bastırarak suyunu iyice süzdürün, derin bir kaseye alın.

3. Yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve baharat karışımıyla karıştırarak hamur haline getirin, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak şekilde yayın.

4. Domates salçasını ılık suyla karıştırıp kıvamını açın. Zeytinyağı ve kekik eklediğiniz sosu karıştırın.

5. Hazırladığınız sosu bir kaşık yardımıyla pizza tabanının orta kısmından başlayarak kenarlara doğru yayın. Kenarlardan bir parmak kalınlığında pay bırakın.

6. Domatesi, biber ve kabakları halka şeklinde incecik dilimleyin. Mantarları ince ince kestikten sonra pizzanın üzerine rastgele yerleştirin.

7. Son olarak rendelenmiş mozzarella veya kaşar peynirini üzerine serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin, dilimleyip servis edin.

Not:

Atırştırmalık olarak her an elinizin altında bulunması gereken bir tarif. Hem sağlıklı, hem de lezzetli.

Bu Yazılarda İlginizi Çekebilir