37
Malzemeler:
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış tatlı patates
Yarım su bardağı ufalanmış keçi peyniri
1 adet küçük kırmızı turp
1 su bardağı bebek ıspanak
Yarım silme çay kaşığı zerdeçal
Yarım silme çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım silme çay kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:
1. Tatlı patateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Yağı tavaya ekleyin, zerdeçal, karabiber, tuz ve tatlı patatesleri ilave edin. Kapağını kapağın ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Tabağınıza patatesleri, peynirinizi, yeşillikleri ve dilimlenmiş turpu yerleştirin ve servis edin.
Not:
Tatlı patates lif, vitamin ve mineraller açısından zengin bir kök sebzedir ve bağırsak dostudur.