İletişim için
Blog Haberler

İyi bir hafıza için bu besinlere dikkat!

Kendinizi unutkan, yorgun ve halsiz hissediyorsanız bunun pek çok nedeni olabilir. Genetik faktörler, yetersiz fiziksel aktivite, hayat tarzı ve beslenme yanlışları buna neden olan faktörlerden bazılarıdır. Yapılan son çalışmalarda Akdeniz diyetinin kalp sağlığında olduğu gibi hafıza üzerinde de olumlu etkileri olduğu görülmüştür. Akdeniz beslenme programında yer olan bu besinler hem kalp hem beyin hem de genel sağlığınızı korumanızda katkı sağlamaktadır.

Sebze tüketiminizi özellikle; brokoli, karnabahar, koyu yeşil yapraklı sebzelerin tüketimini arttırın. Sebze yemeği olarak yapabileceğiniz gibi salata veya sandviçlerinizin içerisine koyarak da tüketebilirsiniz.

Koyu kırmızı renkli olan meyveler; koyu renkli böğürtlen, yaban mersini yüksek antosiyanidin ve diğer flavanoid içeriklerinden dolayı hafızaya iyi gelirler. Ara öğün olarak tüketebileceğiniz gibi sütlü veya meyveli bir tatlı olarak da tüketebilirsiniz. Omega-3 yağ asitleri özellikle DHA hafızayı kuvvetlendirmede oldukça önemlidir.

Deniz ürünleri, yağlı balıklar; somon, sardalya doğal yollarla alabileceğimiz en iyi omega-3 kaynaklarıdır. Yeterli miktarda omega-3 alınabilmesi için balık haftada en az iki kez 150 gram kadar tüketilmelidir. Eğer balık tüketiminiz yeterli değilse doktorunuza veya diyetisyeninize danışarak gıda takviyesi olarak kullanabilirsiniz.

Yapılan çalışmalar ceviz tüketimini arttırmanın güçlü bir hafızaya sahip olmak için faydalı olduğunu göstermektedir. Ara öğünlerde 2-3 adet yenebileceği gibi, salataların veya kahvaltılık karışımlarınızın içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz. 

Kaynak:
www.eatright.org