Kırmızı Lahana'nın Faydaları
İyi Kırmızı Lahana nasıl seçilir?
- Parlak, canlı, renkli yapraklı, çürük ve lekeleri olmayanlar seçilmelidir.
Kırmızı Lahana nasıl saklanır?
- Kesilmiş lahananın C vitamin değeri düşmeye başladığından birkaç gün içerisinde tüketilmelidir.
Hazırlama
- Kalın fibröz dış yapraklarını çıkarıp parçalar halinde kesilmelidir.
- 15-20 dk tuzlu su yada sirkeli suda bekletilmelidir.
- Lahanada bulunan fitokimyasalların reaksiyona girmemesi için paslanmaz bıçak kullanmalıdır.
- Buharlı pişirme, kanserden korunma için tercih edilmelidir.
Sağlığa Katkısı
- Antioksidan, antinflamutuar ve glucosinolatlar zenginliğinden dolayı kanser önleyicidir.
- Kolesterol düzeyini azaltmaya yarayan kırmızı lahana aynı zamanda kardiyovasküler sistemin korunmasını da sağlamaktadır.
En Çok Bulunduğu Aylar
Kasım - Aralık - Ocak - Şubat